Let’s go to work TAG

IMG_3573Een tijdje terug kwam ik de “Let’s go to work TAG” tegen. Naast mijn blog heb ik ook andere banen. Hier krijg ik wel eens vragen over en het leek me leuk om deze TAG vandaag in te vullen. Dus ga er voor zitten en lees lekker verder.

Wat voor werk doe je op dit moment?

Op dit moment heb ik twee banen. Dit maakt het invullen van deze TAG een beetje lastig, haha! Dus ik noem mijn ene baan “baan 1” en de andere “baan 2”. Baan 1 is mijn baan in de kinderopvang. Ik werk bij een redelijk grote organisatie in de stad waar ik woon. Daar werk ik als invalkracht. Mijn tweede baan is als gastouder. Ik ga naar een gezin toe en daar pas ik op de kinderen. Op dit moment heb ik één gezin, maar vanaf november heb ik er twee, daar ben ik superblij mee!

Hoe ben je bij je huidige baan terecht gekomen?

Bij mijn eerste baan heb ik het laatste jaar van mijn studie stage gelopen. Ik mocht daar blijven en sindsdien ben ik daar in dienst.

Mijn tweede baan kwam ik op het spoor door een vriendin. Zij werkte ook als gastouder. Op dat moment had ik niet veel werk en wilde ik er heel graag meer werk bij hebben. Ik ben naar een gastouderbureau gegaan en heb me daar aangemeld. Mijn contactpersoon kwam na een tijdje met een gezin waar ik aan de slag kon. Bij dat gezin werk ik op dit moment.

Is dit het werk wat je als klein kind al voor ogen had?

Ja. Ik heb heel veel verschillende dingen gewild, prinses, juf, kapper…. Maar ik zei ook altijd dat ik “iets met kinderen” wilde doen. Dat is het dus geworden!

Welke banen heb je voor je huidige baan gehad?

Oei! Ga daar maar even voor zitten! Ik heb aardig wat banen gehad. Soms wel drie tegelijkertijd. Maar mijn allereerste baantje was bij Kruidvat, dit was mijn bijbaantje van 16 tot 18 jaar. Daarna kon ik aan de slag bij mijn baan in de kinderopvang. Omdat dat invalwerk is, heb ik geen vaste dagen/tijden en uren. Dit zorgt voor weinig zekerheid en ik wil simpelweg wat verdienen om te leven en te sparen. Daarom heb ik heb er verschillende banen naast gehad. Hier komen ze: Peuterspeelzaalleidster, onderwijsassistent op drie verschillende scholen, en als gastouder. De banen waren vaak van tijdelijke aard. Ik verving een zieke of ik was maar een jaar nodig. Soms frustrerend, maar ik leer van elke baan weer iets!

Ga je nog naar school naast je werk?

Nee. Op dit moment ben ik druk met werken en bloggen. Het lijkt me wel leuk om cursussen te gaan volgen over een aantal jaar. Ik ben van mening dat je nooit uitgeleerd bent. Of deze cursussen in mijn vakgebied als pedagogisch werken of blogger liggen, weet ik nog niet! De tijd zal het leren.

Hoeveel werk je per week?

Dat verschilt echt per week. Dat komt door mijn invalwerk. Bij mijn gezin werk ik negen uur in de week en mijn invalbaan verschilt van soms wel niks, tot wel 30 uur in de week (denk aan vakanties). Dus vaste uren heb ik niet, wat ik soms wel frustrerend vind.

Snapchat-20141003055456Op mijn werk kan ik natuurlijk geen foto’s maken i.v.m. de privacy van de kinderen. Hier een oude foto die ik maakte op een vrijdag toen ik klaar was met werken.

Werk je doordeweeks of in het weekend?

Doordeweeks!

Moet je ver reizen voor je werk?

Voor baan 1 ga ik naar verschillende locaties. Soms is het vijf minuten fietsen en soms wel een kwartier. Mijn huidige gezin als gastouder is echt twee minuten fietsen. Mijn nieuwe gezin (dat ik vanaf november heb) is wat verder weg en daar moet ik denk ik twintig minuutjes voor fietsen. Ik fiets dus alles, heerlijk!

Hoe ga je naar je werk? Lopend, auto, OV?

Ow. Deze vraag heb ik dus al beantwoord! Op de fiets dus! Niet altijd ideaal (denk aan wind, regen, sneeuw..) maar ik vind het zoveel beter dat het OV!

Werk je vooral alleen of in een team?

Bij baan 1 werk ik altijd met collega’s. Als gastouder werk ik alleen. En het heeft beide zijn plus- en minpunten natuurlijk! Maar ik vind de afwisseling best fijn!

Wat vind jij nou het allerleukste aan je werk?

Kinderen! Ik kan zo genieten van het contact met kinderen. Hun gekke dingen, het feit dat ze nog zo puur zijn, heerlijk!

Kleed jij je op je werk anders dan in je vrije tijd?

Ja. Ik kleed me vooral comfortabel. Ik beweeg veel als ik werk met kinderen. Ik zal bijvoorbeeld nooit een rokje of een blazer dragen naar mijn werk, gewoon niet handig!

Je haar en make-up: doe je dat anders als je gaat werken?

Meestal doe ik mijn dagelijkse routine en niet veel meer. Gewoon mooi, verzorgd, maar niet te veel! Mijn haar heb ik graag vast als ik werk, zeker als ik op een babygroep werk!

Neem jij je eigen eten mee naar het werk?

Nee, ik eet altijd wat de kinderen ook eten.

Hoe ziet jouw werkdag er in grote lijnen uit?

Dat verschilt zo. Als gastouder doe ik compleet wat anders dan als ik in de kinderopvang werk. En ook mijn werk in de kinderopvang verschilt. Ik doe andere dingen bij baby’s dan dat ik doe bij de naschoolse opvang. Elke dag is dus echt weer anders!

Dit was de TAG. Een TAG is natuurlijk geen TAG als ik hem niet doorgeef! Dus bij deze TAG ik Melissa, Silvia en Esther. Ik hoop dat jullie deze TAG ook overnemen, ik ben erg benieuwd naar jullie werk!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik ben benieuwd wat jij voor werk doet, laat je het achter in de reacties?

Liefs, Elize

Geplaats in categorie persoonlijk met tags , , , , ,11 reacties op “Let’s go to work TAG”

 1. Saskia schreef:

  Leuk om wat meer over je werk te lezen. Wel vervelend dat het aantal uren per week zo schommelt lijkt me. Ik werk zelf 32 uur per week op kantoor en daarnaast doe ik deeltijd HBO.
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn favoriete tv-programma’s (herfst 2015)My Profile

 2. Eilish schreef:

  Wat een leuke tag! Ik werk niet, heb een wajong uitkering en doe nog een hbo studie!
  Eilish onlangs geplaatst…Beauty ♥ Plump NO Clump mascaraMy Profile

 3. Esther schreef:

  Leuke tag, deze had ik nog niet eerder gezien bij iemand! Ik wil deze zeker invullen. Je komt veel te weten in zo’n tag:) dankjewel voor je tag!

 4. Silvia schreef:

  Erg leuk gedaan en leuk dat je mij hebt getagd, aankomende week komt die bij mij online!! Liefs,
  Silvia onlangs geplaatst…Beauty | Unboxing Styletone Oktober 2015My Profile

 5. Wendy schreef:

  Wat leuk dat je mijn tag hebt ingevuld. Nog een collega uit het kinderopvangwereldje. Leuk om te lezen hoe jouw werkleven er uit ziet.
  Wendy onlangs geplaatst…Tien dingen die ik mee zou willen makenMy Profile

 6. Melissa schreef:

  Super leuk om te lezen dat je veel plezier uit jouw werk en de kindjes haalt! Lijkt mij heel leuk werk!
  Melissa onlangs geplaatst…Lifestyle | Hoe ik ons huisje herfst-proof maak + mini woonkamer tourMy Profile

 7. […] ik een leuk mailtje tijdens mijn vakantie: zij vulde de tag in en vroeg mij om dit ook te doen! Klik hier om haar artikel te lezen. Dat wilde ik heel graag doen, om ervoor te zorgen dat jullie weten wat ik zoal uitspook wanneer […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge